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REPLIES BY THE MINISTER OF 

THE HOUSING DEPARTMENT 

TO QUESTIONS ASKED PURSUANT TO RULE 6 OF THE 

RULES OF PROCEDURE BY DEPUTY P L GILLSON 

 

 

Question 1 

 

Was it considered appropriate for any departmental specific standards/comparators to be 

used for benchmarking?  If so, please detail by function, i.e. Estates, Financial. Procurement, 

HR-management and HR – recruitment. 

 

Answer 

 

The SAP project was not led by the Housing Department; rather we responded to instructions 

issued by the Project Board and Project Team. 

 

The Project Team took the view that it would not be possible to collate departmental specific 

data, because it was neither readily available nor measurable; and this would certainly have 

been the case for the Housing Department.  

 

It follows that the Housing Department welcomes the wider functionality of SAP because it 

will enable management information to be produced that hitherto has not been available.  

 

Question 2 

 

If the answer to question 1 is yes, may I have an example of the departmental specific baseline 

data as well as confirmation of when it was collected and collated into baseline data? 

 

Answer 

 

See the answer to question 1.  

 

Question 3 

 

I appreciate that there may be valid reasons why departmental specific benchmarks are not 

appropriate.  If the answer to question 1 was no, I would like to understand why it was thought 

appropriate not to have any departmental specific baseline assessments of pre-SAP service 

standards.  Would you explain the reasoning? 

 

Answer 

 

See the answer to question 1.  

 

Question 4 

 

As noted above, I assume that prior to the system change-over either departmental staff or the 

SAP project team would have produced, for the more generic comparators, some pre-SAP 

baseline data relating to your department: 
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 Was any such baseline data produced for your department? 

 If so may I have an example of the data? 

 If so please confirm when the data was collected and collated into baseline data? 

 

Answer 

 

All data requests were complied with, but this did not include the baseline data to which you 

refer for the reasons given in answering Question 1. 
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