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REPLY BY THE MINISTER OF 
THE HOME DEPARTMENT 

TO QUESTIONS ASKED PURSUANT TO RULE 6 OF THE 
RULES OF PROCEDURE BY DEPUTY MARY LOWE 

 

Question  

1. Have any external or internal post go-live reports been produced for your 

Department/Board/Policy Council since SAP went live? 

Answer 

The Home Department has not commissioned any external post go-live SAP reports, nor has it 

directed the requirement for an internal report facilitated by non-Department staff. 

Since the go-live of the SAP refresh the Home Department Board has received regular verbal up-

dates in regard to SAP related implementation issues and Members have frequently inquired as to 

any difficulties experienced by staff.  

The Home Department also has a structure of performance monitoring; these updates to the Board 

have covered general SAP issues across the Department as well as facilitating the delivery of direct 

briefs from Service Chiefs and Function Heads. In the main, the issues raised related to non- 

payment of invoices and the Department is pleased to report improved performance in this area 

with a notable reduction in such cases. The recruitment process has been found to be cumbersome 

however we are advised that improvements are to be made on the required process to address this.   

The most frustrating aspect reported to the Board and one which carries a potential risk, noted by 

Members, is that of the management of accounts. If the identified issues are correctly addressed 

SAP will in time, provide significantly improved management information, however the current gap 

in accessible and accurate information has impacted negatively on the current reporting of accounts.  

At management level the Department has carried its own review to initiate improvement actions 

across the Department and the Board has been advised of that course of action. 

2. If so, how many? 

3. Would you provide a copy of the latest internal report? 

4. Would you provide a copy of the latest external report? 

Answer 

Please see the answer to Question 1 above. 

 

Date of Receipt of the Question:      9th August 2013 

Date of Reply:         22nd August 2013 
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